EDUCAȚIE SEXUALĂ, SANITARĂ…SAU LIPSA EI?!

Off, off, chiar dacă timpul nu îmi permite să scriu mai des, sunt unele subiecte și lucruri care se întâmplă și care trebuie neapărat să fie comentate pentru că altfel iau foc.

În urmă cu câteva zile Camera deputaților a votat proiectul de lege prin care elevii pot participa la orele de educație sexuală în școli, doar dacă părintele sau tutorele legal își dă acordul în scris, iar materia opțională se va numi educație sanitară , nu sexuală! In tot acest timp, foarte mulți români, dar și Patriarhia Română a susținut sus și tare că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței lor si îi marchează pentru întreaga viață. Așa o fi, doar că .. sa vă spun ceva, disciplina asta ,,opțională,, nu va aduce nimic bun, pentru că educația pentru sanatate este o disciplina opțională în școli încă din anul 2004, știți câți elevi participă la acest opțional? 7%, da, ați auzit bine, 7% dintre elevii din Romania clasele 1-12 studiază educația pentru sănătate, pentru că este doar o materie opțională.

La fel, sau poate mai rău se va întâmpla și cu educația sanitară, ce părinți sau tutori legali vor merge la scoală pentru a-și da acordul în scris?Foarte puțini, pentru că mulți copii au părinții plecați în străinătate ca sa le pună copiilor o pâine pe masă, mulți dintre ei nu au timp, mulți cresc pe unde apuc, și de ce sa nu o spunem pe aia dreaptă?pe mulți, NU îi interesează, nu au educația necesară, fac parte din medii defavorizate și ultima lor grija este ce studiază copilul lor la școală. Dacă tot nu avem nevoie de educație sexuală în școli, vă prezint doar o statistică care spune că Romania este pe primul loc în Europa în ceea ce privește rata nașterilor în rândul adolescentelor, mai mult decât atât, 18.000 de minore au devenit mame anul trecut, 676 au sub 15 ani, 3657 se află la a doua naștere, iar 673 la a treia naștere. Credeți că părinții fetelor de 16 ani care sunt deja la a treia naștere vor merge la scoală să semneze că sunt de acord ca fetele lor să studieze educatie sexuală?! Astea sunt doar date oficiale, cine știe câte mai sunt ca ele , din medii defavorizate,  pentru ele ,tu, STATULE ROMÂN, aveai obligația să faci ceva.

18 asociații din România se opun obligativității acestei materii, în timp ce Educația sexuală și pentru sănătate este obligatorie în 20 dintre statele membre UE.

Din punctul meu de vedere studierea educației pentru sănătate, educație sanitară sau sexuală, sub orice denumire ar fi, trebuie să fie prezentă în școli, trebuie să prezinte elevilor informații valoroase cu privire la  creștere și dezvoltare, la bolile cu transmitere sexuala, la contraceptie, sarcini nedorite, avort ,abuz si agresiune sexuală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: