România din discursuri și România reală

                          Am simțit nevoia să scriu câteva rânduri despre ,,defilarea,, de 1 decembrie. Și acum mă refer la defilarea din sufletele celor plecați departe, a celor pentru care acasă înseamnă de fapt 2-3 saptămâni pe an petrecute cu cei dragi, tot cu bagajele făcute, gata să plece din nou pentru a-și putea întreține familia rămasă acasa.  Pentru ei ,, au defilat,, tristețea, neputiința, neîncrederea, dar mai ales teama că nu vor putea niciodată să se întoarcă ACASA, într-o țară civilizată care să le dea dreptul la un trai decent. Nu, ei nu sunt mai puțin români, nu își iubesc mai puțin țara și nici nu ies la vot ca să strice viitorul celor rămași acasă. Pe ei îi doare că in țara lor nu au fost iubiți, doriți, că nu au fost răsplatiți pentru cunostiințele și munca lor..străinii au putut să o facă, iar asta uneori e și mai dureros.

De ce nu suntem suficienți de buni pentru țara noastră?  Sau mai bine zis , cu ce a greșit țara noastră ca să nu aibă oameni suficienți de buni încat să o conducă corect? De ce a trebuit să ne destrămăm ca și neam, de ce Romania trebuie să se împartă în două, iar războiul să se țină între cei plecati și cei rămași? Dragilor, RĂZBOIUL nu trebuie să fie între noi!! Cu toții ne-am dori să participăm la o defilare în țara noastră, cu toții ne-am îndreptat gândul la Romania, indiferent în ce colț al lumii suntem, indiferent în ce limbă vorbim sau cați kilometri ne despart de casă.

Cu siguranța însă nici cei care au participat la defilările de acasă , nu au fost pe deplin fericiți, mai degrabă, au hotărât să uite niște evenimente și să spere că în cel de al 12 ceas , Romania își va reveni, că va fi ,, resuscitată,, de cei care pot face asta, dar nu doresc să o faca.  Către ei, către clasa politică în general, fără să fac referire la vreo culoare politică sau partid , pentru ei avem cu toții o întrebare. ,, DE CE  România nu este ca în discursurile voastre de ziua națională? De ce ne prezentați două țări paralele?  De ce ne promiteți în discursuri ceea ce nu faceți în realitate? De ce nu puteți să vă puneți în locul românului de rând care nu are banii și relațiile de care dumneavoastră dispuneți? De ce nu doriți să vă mândriți că dezvoltați și conduceți o țară frumoasă, bogată și civilizată? De ce vă tratați familia în spitalele din Turcia, în loc să investiți în spitalele din Romania, de ce vă trimiteți copii la școli din Londra în loc să faceti școli acasă, de ce zburați cu elicoptere personale , în loc să construți autostrăzi? Dacă nu vreți sa faceți pentru noi, faceți pentru voi, pentru reputația voastră și pentru confortul vostru și al familiei voastre. Fiți buni, fiți empatici, întoarceti măcar o mică parte din binele si norocul vostru și altora. Remediați problemele din rădăcină, credeți-ne ,soluția nu e să dați amenzi bătrânilor care vând mărar și să aduceți mărar din Portugalia, soluția e să susțineți românii , să-i lăsați măcar să se ajute singuri, dacă voi nu sunteți în stare.  Romania nu e mândră de voi,așa cum sunteți voi de ea în discursurile de ziua națională,  iar pe români îi dor înșelările și renunțările voastre, Romania nu e doar un teritoriu, ea e alcătuită din inimile ce bat românește, din sufletele oamenilor care indiferent unde trăiesc se mândresc că sunt romani, nu pentru ca totul e roz, ci pentru că iubesc Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: